Hva handler denne bloggen om?

Denne bloggen ble igangsatt under studiet Kreativ kommunikasjon (HiAk)i 2009 og videreført under studiet Entreprenørskap i ledelse og undervisning NMH 2011.

mandag 18. oktober 2010

Å visualisere sin egen kropp tredimensjonalt


I innlegget Et annerledes tankekart har jeg fortalt mer om bakgrunnen for denne lille øvelsen:



Det å tegne seg selv med et utgangspunkt i balansefølelse, tygngdeopplevelse (hvilke punkter på kroppen som man best kjenner kontakten med underlaget tegnes inn først), deretter flyttes fokus til venstre fotmed en nøye gjennomgang av tær, fotsåle, hæl og ankler. Ved å ta med pust (å visualisere at man puster helt inn i/ut av de delene av legemet man holder konsentrasjonen ved) oppleves en nærhet til kroppsdelen. Lignende tenkning brukes i Mindfulness meditasjon og i yoga.
Sakte "skanner" man gjennom kroppen og ved å bevege pennen over arket samtidig som man gjør tankeøvelsen får man en bedre forankring i forståelsen av anatomi og tredimensjonal framstilling.
Tempo er selvfølgelig langt raskere i denne lille filmsnutten enn i klokketid. Men om man kommer inn i ordentlig arbeidsflyt vil man kunne oppleve at det som kjennes som en fem minutters øvelse kanskje har tatt det firedobbelte.

Jeg bruker denne øvelsen primært for å bedre egne tegneferdigheter og bruker den også i bevisstgjøring av unge elever til å virkelig å oppleve tredimensjonal form. Men jeg håper å kunne dokumentere at den også har konsentrasjonsfremmende aspekter, og at den kan benyttes i andre sammenhenger også.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar