Hva handler denne bloggen om?

Denne bloggen ble igangsatt under studiet Kreativ kommunikasjon (HiAk)i 2009 og videreført under studiet Entreprenørskap i ledelse og undervisning NMH 2011.

tirsdag 1. desember 2009

Yrkespedagogisk tenkning i attføring

Kreativ kommunikasjon handler om å bruke kreative verktøy og øvelser - men det handler også om å se på mulig endringspotensial i en bedrift. Yrkespedagogiske utviklingsprosjekter; hva har de felles? Jeg siterer fra Bjørg Johnsen, 1985:

Prosjektene skal være

Vesentlige
Velfunderte
Virkningsfulle
Varige
Kjennetegn ved YPU er
Forankring på arbeidsplassen
Problemorientering
Deltakerstyring
Erfaringsbasis
Sammenheng teori og praksis
Produktorientering
Opplevelse og oppdagelse
Prosjektorganisert
Frirom
Prosess

Det skjer i disse dager spennende sammenslåing mellom ØKS og Delta Sarpsborg. Jeg møter i slutten av prosjektet ansatte fra begge bedriftene, og er nysgjerrig på om det er et ønske om å bruke virkemidler fra YPU i omstillingsprosessen.

Solkart fra SØT-modellen belyser felles problemer, og finne hvilke potensialer/ønsker som finnes. Dette blir videre tema for neste ukes samling som blir en kombinasjon av ressurskart/analyse/muligheter kombinert med kreative øvelser. Dagen avsluttes med et evalueringsskjema. Jeg bruker omtrent samme ordlyd som deltakerne på gården Skjeltorp får, for å se om det er forskjeller.

Jeg har gitt de frammøtte en utfordring til til 2.samling.

Hvilke lokaler egner seg best for et kreativt utviklingsarbeid?

Hvilke muligheter ligger det i byggets, rommenes eller stedets funksjon?

Hvilke positive muligheter finnes i Sarpsborg?

Jeg håper at det idearbeidet som igangsettes kan bli fruktbart materiale for å øke samhandling, trivsel og kreativitet for alle parter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar